webdesign

8 redenen waarom WordPress de beste keus is voor jouw website

door: Nicky van Riggelen,

18 november 2018

Misschien heb je wel eens overwogen om je eigen bedrijfje te starten maar was de gedachten aan het bouwen van een website reden genoeg om je idee niet door te zetten. Of wellicht heb je al een bedrijfje maar loop je nu klanten mis omdat je geen website hebt.

Je bent zeker niet de enige. Een website bouwen is niet voor iedereen weggelegd en misschien denk je wel dat het uitbesteden daarvan erg kostbaar is. Heel begrijpelijk, maar gelukkig niet altijd waar. Tegenwoordig kan je eigenlijk niet zonder website, hoe klein of groot je bedrijf ook is, je loopt simpel weg klanten mis als je online niet zichtbaar bent. Het (laten) maken van een website is een stuk makkelijker dan je wellicht denkt, dankzij WordPress.

Wat is WordPress precies?

WordPress is een CMS (content management system), kort gezegd betekent dat dat WordPress is ontworpen om jou te helpen met het weergeven van de content op jouw website. Maar wat is dan precies “content”? Content is simpel gezegd de inhoud van jouw website. Alles wat zichtbaar moet zijn op jouw website, denk bijvoorbeeld aan jouw logo, contact informatie, blog teksten of misschien wel foto’s en video’s. Als het onderdeel is van jouw website, dan is het content.

8 redenen waarom WordPress de beste keus is voor jouw website

WordPress is gratis

Gratis, daar houden wij Nederlanders van en helemaal als je net begint met je eigen bedrijf. Je moet natuurlijk wel betalen voor de hosting van je website, en wellicht wil je investeren in een thema (meer informatie over thema’s vind je in onze volgende blog). Maar het CMS-systeem zelf kost je dus niks.

 

WordPress is het meeste gebruikte platform ter wereld

Met bijna 60% marktaandeel is WordPress het grootste CMS-systeemter wereld. Onder andere BBC America, The Rolling Stones, Beyoncé en The Walt Disney Company hebben een website die gebruikt maakt van WordPress. Je kunt je vast voorstellen dat dat (dit)veel voordelen met zich mee brengt.

 

WordPress heeft een gigantische community

Doordat WordPress het grootste CMS-platform ter wereld is, zijn er ook ontzettend veel mensen aan het platform verbonden. De kans is dus heel groot dat als(wanneer)jij een vraag hebt, iemand anders die vraag al een keer gesteld heeft en er een hoop informatie over te vinden is.

Het betekent ook dat als jij je website laat bouwen dat je niet per definitie vast zit aan de eerste ontwerper. Omdat zoveel mensen gebruik maken van WordPress kun je je website makkelijk onder brengen bij een andere partij. Of bijvoorbeeld verschillende partijen inhuren per onderdeel, denk aan SEO, ontwerp, copywriting etc.

 

WordPress is eenvoudig in gebruik

WordPress is zo ingericht dat zelfs niet tech-savvy mensen er mee uit de voeten kunnen. Ik ben zelf in 2017 begonnen met websites in WordPress te bouwen en in eerste instantie dacht ik, “dit gaat mij nooit lukken”. Maar dankzij de grote community rondom WordPress is er ontzettend veel informatie online beschikbaar. Van video’s met stap-voor-stap uitleg tot hele websites die dagelijks schrijven over WordPress en nieuwe tips & tricks.

 

Flexibel ontwerp

WordPress is een open-source platform, wat betekent dat iedereen er gebruik van kan maken en iedereen ook vrij is om tools te bouwen die WordPress gebruikers vervolgens kunnen downloaden en installeren. Hierdoor is er een groot aanbod in gratis en betaalde thema’s. Deze thema’s zijn eigenlijk kant en klare layouts voor je website.

Ook zijn er zo genaamde plug-ins, software programmatjes die gemaakt zijn door PHP developers en die functionaliteit van WordPress verbreden. Een WordPress website is dus ten alle tijden aan te passen aan smaak, gebruiksgemak, functionaliteit etc.Het is zelfs mogelijk om op een later tijdstip een webshop toe te voegen aan je website door middel van de Woo-Commerce plug-in.

 

WordPress is zoekmachine vriendelijke

Het WordPress platform is zo gebouwd dat zoekmachines als Google de website makkelijk kunnen indexeren en kunnen “lezen”. Dat is positief voor jou, want hoe betrouwbaarder en makkelijker Google jouw website vindt, hoe hoger je scoort in de Google zoekresultaten en hoe meer bezoekers je dus krijgt. Om dit nog extra te optimaliseren kun je gebruik maken van SEO.

 

WordPress is overal beschikbaar

Of je nu in de trein zit, in de wachtkamer of gewoon op de bank. WordPress kan vanaf elke locatie en vanaf elk gewenst apparaat worden gebruikt en aangepast. Zo kan jij, maar wij ook, makkelijk en snel wijzigingen doorvoeren voor je zonder daarvoor een computer te nodig hebben. Superhandig!

 

Klaar voor de toekomst

Wat je ambities ook zijn, WordPress is klaar voor jouw toekomst. Misschien begin je met een kleine informatieve website van 3 pagina’s maar groei je uit tot een grote online webshop. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is een budget en waarschijnlijk iemand die je daarbij kan helpen. Maar je hoeft niet over te stappen naar een nieuw systeem of te investeren in een nieuwe website.

 

Neem direct contact met ons op
06 – 46 43 21 07
info@studio1989.nl

we spreken graag een keer met je af!

contact

koningshaven 2
7311 PP, Apeldoorn
06 – 46 43 21 07
info@studio1989.nl