webdesign

5 redenen waarom divi het beste wordpress thema is

door: Nicky van Riggelen,

25 november 2018

In onze eerdere blog kon je al lezen waarom wij ervoor kiezen om websites te bouwen in WordPress. In dit artikel leggen we uit waarom Divi ons favoriete thema is.

Divi is ontwikkeld door Elegant Themes. Een van de grote voordelen van Divi is dat het makkelijk te begrijpen is. Wij kunnen de website zo bouwen dat je zelf bepaalde dingen kunt aanpassen als je dat zou willen.

5 redenen waarom Divi het beste WordPress thema is

Divi is responsive

Een responsive website past zich aan, aan het scherm waarop de website wordt bekeken. Of je de website nu bezoekt vanaf je smartphone, tablet of pc hij is altijd goed leesbaar en duidelijk. Niet alle thema’s voor WordPress zijn responsive maar Divi is dat wel. Dat betekent dat wat je ook in Divi bouwt het automatisch wordt geoptimaliseerd voor smartphones en tablets. Ook kun je in Divi eenvoudig zelf nog aanpassingen maken op het responsive design.

 

Flexibel en personaliseerbaar

Het Divi thema heeft een ruime keuze uit layouts, er zijn kant en klare websites voor iedertype bedrijf van architect tot dierenarts. Je kunt voor zo’n standaard layout kiezen en deze naar smaak aanpassen. Maar je kunt ook vanaf 0 beginnen met bouwen. Dit geeft je de mogelijkheid je website precies naar jouw smaak in te richten. Bovendien kunnen elementen eenvoudig en snel worden aangepast zodat je niet nodig lang bezig bent met en stylen van bepaalde objecten.

 

Zie wat je doet met de Visual Builder

Een van de grootste redenen waarom ik zelf zo’n fan ben van Divi is de Visual builder. Als je ooit een website hebt beheerd dan weet je dat deze aanpassingen meestal worden gedaan aan de zogeheten back-end (achterkant) van de website. Dat betekent dat je niet direct kan zien wat je doet. Divi heeft echter een Visual builder. Met de Visual builder kun je je pagina’s zien zoals jouw bezoekers deze ook zien en real-time aanpassingen maken. Zo kun je snel en eenvoudig het effect van je aanpassingen zien.

 

Supersnel en makkelijk

Elegant Themes, de makers van Divi, zijn constant bezig Divi te verbeteren. Er komen wekelijks nieuwe blogs uit met tips & tricks en regelmatig worden er nieuwe functionaliteiten toegepast. Zo is het onder meer mogelijk om hele modules van je website te hergebruiken, of een specifieke accent kleur overal op je website met een klik aan te passen.

 

CSS

Ondanks het feit dat Elegant Themes met Divi een geniaal thema heeft gebouwd zijn er soms nog dingen die niet helemaal naar mijn smaak zijn of die ik gewoon weg anders wil indelen. Voor dergelijke aanpassingen kun je binnen Divi eenvoudig gebruik maken van CSS-codes waarmee je de styling nog verder kunt personaliseren.

 

 

Kortom Divi is een ideaal theme voor zowel beginners als voor webdesigners. Mocht je meer willen weten over Divi of WordPress, vraag het ons gerust!
Divi is te koop via de website van ElegantThemes en kost $89,- per jaar.

Neem direct contact met ons op
06 – 46 43 21 07
info@studio1989.nl

we spreken graag een keer met je af!

contact

koningshaven 2
7311 PP, Apeldoorn
06 – 46 43 21 07
info@studio1989.nl